Så er det trampolin tid

I den forgangne uge hørte jeg flere gange børn tale om den STORE trampolin de har derhjemme i haven – og jeg må give dem ret – det er spændende – for det er jo lige nu det er ved at være tid til igen at finde få den brug.

Men husk lige at genopfriske sikkerhedsreglerne. Læs mere her.

Trampolinen er jo genial fordi den motiverer børnene til bevægelse. Uden nogen form for guidning eller gennemgang, hopper selv den mindste lille gut op og bevæger sig rundt på den bevægelige flade. Og de store skal bare se en andens kunstner få gange, før de selv BARE MÅ prøve kræfter med det. Ja selv os forældre kan få lyst til en tur.

Trampolin

Men hvorfor er det lige det også er godt for motorikken. Jo fordi at børns knogler, muskler og led udvikler sig ved at blive brugt. Og især knoglerne har brug for at få vægt på for at vokse – og dét får man jo i høj grad på trampolinen. Herudover stimuleres balancesanserne – både ved bevægelsen op/ned, men også når de falder eller slår kolbøtter. Desuden bliver dine børn bedre til at fornemme, korrigere og tilpasse egen krop ift. omgivelserne. Og hjernen arbejder i fuld fart på at bearbejde sanseindtrykkene til reaktioner, kroppen skal udfører for ikke at ramme kanterne eller den anden. Og selvfølgelig er forbrændingen i vejret – som jo er godt for nogen. Alt i alt, er det altså MEGA GODT med trampolinerne.

Men pas på hinanden, ha’ børnene under opsyn, og god plads omkring trampolinen. Om den skal graves ned eller ej, om der skal net rundt om eller ej, er der mange bud på. Det jeg kan sige er, at er den ikke gravet ned og er der intet net stiller det højere krav til børnenes reaktionsevner og korrigeringsevner for ikke at komme ud på kanten eller ved siden af. Men det kan jo ske uanset hvor gode børnene er, og specielt hvis de er flere ombord. Med nettene oplever jeg, at det bliver sjovt for børnene at hoppe ud i nettene, og det er jo ikke meningen at nettet skal “slides” på den måde. Men samtidig skaber det en større sikkerhed – specielt for små børn. Alt i alt tænker jeg det må være en individuel vurdering ift. hvem der skal bruge den, og hvad muligheder man har pladsmæssigt.

God fornøjelse:-)

Kommentér gerne herunder og få løbende nyt om børn og motorisk udvikling direkte i din indbakke via mit nyhedsbrev. Klik her eller i menuen til venstre og tilmeld dig.

Gittes Børnefysioterapi kan også følges på Facebook

Etiket: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*