Kan man sammenligne børn motorisk?

Jamen selvfølgelig kan man det – men bør man? Gi'r det mening? Kan vi bruge det til noget? Næh egentlig ikke. To børn på samme alder – ville nok nærmest aldrig kunne det samme, hvis man ser mere præcis på hvordan bevægelserne udføres. I det store billede kan de måske begge hoppe, hinke, tegne inden for stregen osv., men den ene fjedre måske ikke i benene, den anden holder nærmest pause mellem hvert hink og holder helt oppe for enden af tuschen endnu. Så nej de kan ikke det samme. 

Børn sammenlignes rigtig meget når de er helt små. I mødregrupperne snakkes der om de nu har lært at vende sig, at kravle og gå. Det er meget hyggeligt, men ikke altid godt. Som mor (eller far) kan man føle sig presset hvis de andre børn kan meget mere end ens eget barn. I bund og grund skal man dog sjældent bekymrer sig. BØRN KAN NYE TING PÅ FORSKELLIGE TIDSPUNKTER, sådan er det bare, og det er helt normalt. Se f.eks. denne lille video med min egen søn Lauge, da han var knap 8 mdr. – hvor meget han er overhalet på dette tidspunkt, af den jævnaldrene Sophia. Og jeg har tjekket – han er helt normal;-)

Læs mere i denne uges nyhedsbrev om børns forskelligheder indenfor motorisk udvikling. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her – skynd dig – så lander det i din indbakke på torsdag.

Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*