Hvert 3.barn har motoriske vanskeligheder….

Hmm ja det overrasker mig ikke….tallet er fra et indslag i dag på TV2 News, som du kan se her .

I forbindelse med de fremhævede årsager; forældrenes stillesiddende kultur, curlingforældre og Ipad, må jeg fremhæve tid og arbejdspres som væsentlige parametre.

Mange småbørnsforældre har i dag så travlt på job, med lange arbejdsdage, meget der skal gøres på den halve tid og selvfølgelig også et ønske om en god karriere sideløbende med at være småbørnsforælder. Det betyder trætte forældre og trætte børn om eftermiddagen, og det betyder et kæmpe læs med hus og have og besøg i weekenden.

Hvad gør børnene så – når mor og far har travlt – igen. De leger selv eller ser på en eller anden skærm. Og når de leger selv er det godt for 117 ting, men ikke altid for motorikken, for er motorikken svær er børnenes egen leg ofte stillesiddende.

SÅ mor og far – op på hesten – få slettet youtube på Ipad'en – lav dobbeltsengen til en tumleplads – stuen til en dansesal – køkkenet til en balanceplads og gangen til motorikbane.

Det kræver stort set INTET af jer som forældre at stimulere til motorisk aktivitet, andet end at være til stede (og ligge telefonen væk selvfølgelig) – børnene finder på det meste selv, hvis I blot er nærværende.

Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*