Børn med overvægt

I sidste uge brugte jeg et par dage på kursus i Holbækmodellen. Måske kender du den-måske hører du om den for første gang nu. Det er en banebrydende tilgang til børn med overvægt og den er udviklet på dansk jord af Jens-Christian Holm overlæge på Holbæk Sygehus. Overskriften er enkel – ingen kompromier, en fast punktplan, og mange opfølgninger. 70-80% opnår et varigt vægttab! Det må siges at være en succes. Det er meget svært at diskuterer med gode resultaterne for børnene og deres familier, masser af forskning bag og en model der simpelthen bare virker. Meget af teorien bag er egentlig ikke ny, men nu bli´r den bare formidlet og der er udviklet en metode til at arbejde ud fra teorien.

Og hvad skal jeg så gøre med denne fantastiske viden – jo jeg skal selvfølgelig bruge den i mit arbejde med dine skønne børn. For hvis de også hører til den kategori med lidt for meget på sidebenene (som hvert 5. andet barn i Danmark gør), og synes det er ganske skrækkeligt at skulle bevæge sig, så er det op ad bakke med at indføre nye aktiviteter. Der findes mange projekter og god vejledning derude. Men hvis jeg var dig vil jeg spejle efter det her. Enten via din kommune eller via mig.

Etiket:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*